RENAULT F1 TEAM НА ГРАН-ПРІ БЕЛЬГІЇ

 

Renault F1 Team присвятила свій виступ на Гран-прі Бельгії пам'яті пілота Академії Renault Sport Антуана Юбера. 

 

Команда знову набрала очки завдяки восьмому місцю Ніко Хюлькенберга. Даніеля Ріккардо на першому колі вдарив інший болід і серйозно пошкодив днище його Renault R.S.19, в результаті австралієць перетнув фінішну лінію чотирнадцятим.

 

Ніко Хюлькенберг, стартував 12-м, фінішував 8-м: “Перегони були складними з самого початку. Мені довелося об'їжджати машини, що зіткнулися між собою в першому повороті, через це я втратив кілька позицій. Сьогодні в середині пелотону знову йшла дуже щільна боротьба, тому відігравати позиції було важко. Ближче до кінця перегонів я змінив шини на Soft, і це принесло результат. Звичайно, на останніх колах не обійшлося без частки везіння, але в спорті так буває. Я радий, що вдалося набрати кілька очок, особливо після вчорашньої жахливої ​​трагедії. Виходити на старт було важко, але, коли одягаєш шолом, відразу відбувається викид адреналіну, і ти просто берешся за роботу. А в кінці я пробився в першу десятку, і це дуже приємно.”

 

Даніель Ріккардо, стартував 10-м, фінішував 14-м: “Зіткнення в першому повороті на першому колі сильно вплинуло на всі подальші перегони. У мене врізалися ззаду, і я отримав серйозне пошкодження днища. Довелося заїжджати в бокси - я навіть думав, що перегони там для мене закінчаться, але після установки шин Medium автомобіль став трохи більш керованим. Я продовжив боротьбу, утримував позицію в першій десятці і в якийсь момент сподівався на очки. Я пишаюся тим, що вдалося протриматися так довго, і розумію, що на більше розраховувати не доводилося. Я радий, що сьогоднішній день закінчився, вчорашня трагедія сильно всіх вразила. Було складно виходити на старт і натягувати на себе маску впевненості, так що я радий, що зміг показати все, на що здатний.”

 

Сіріль Абітбуль, директор команди: “Ми добре виступили в кваліфікації, але через штрафи за заміну елементів силових установок відкотилися назад і опинилися в зоні ризику через аварії, які часто трапляються тут в середині пелотону в першому повороті. На жаль, сьогодні нам не пощастило. Ніко зміг об'їхати уламки на старті, виїхавши за межі траси, проте втратив кілька позицій, а Даніель отримав удар ззаду і відкотився вниз пелотону з підозрою на невеликий прокол. З цього моменту гонка перетворилася в спробу надолужити згаяне. Ми попросили Даніеля берегти шини після заміни, і він чудово впорався з цим, з огляду на обставини і серйозне пошкодження боліда, яке коштувало йому мінімум півсекунди на колі. Ніко зміг відіграти кілька позицій, але шини Medium не надто довго протягнули в трафіку, і йому довелося зупинитися знову, щоб поміняти їх на Soft. Цей етап став важким з різних причин. Нам потрібно добре подумати і зосередитися на Монці, де, сподіваюся, ми будемо так само швидкі і в якості нагороди отримаємо більше очок.”