RENAULT DP WORLD F1 TEAM НА ГРАН-ПРІ БЕЛЬГІЇ

Команда Renault DP World F1 Team продемонструвала чудовий результат на Гран-прі Бельгії, набравши 23 очка завдяки четвертому місцю і бонусному очку за найшвидше коло Даніеля Ріккардо і п'ятого місця Естебана Окона на трасі Спа-Франкоршам.

На останньому колі гонки Даніель отримав одне додаткове очко за найшвидше коло і фінішував четвертим, а Естебан обігнав Алекса Албона в шикані Les Combes і в підсумку посів п'яте місце - кращий результат його виступів у Формулі-1.

 

У річницю трагічної аварії Антуана Юбера на трасі Спа-Франкоршам результат команди став гідною даниною пам'яті французькому пілотові.

 

Обидва пілоти впевнено стартували: Естебан обганяв Албона на виїзді з повороту La Source, а Даніель тиснув на Макса Ферстаппена в п'ятому повороті.

 

Під час автомобіля безпеки на 10-му колі обидві машини зробили піт-стоп і встановили шини Hard, Естебан пропустив Албона. На останньому колі він повернув п'яте місце. Даніель послідовно випередив Переса і Гаслі, повернувши свою стартову позицію.

 

Набрана кількість очок на Гран-прі Бельгії стала найбільшою з моменту повернення Renault DP World F1 Team в Формулу-1 в 2016 році.

 

Даніель Ріккардо, стартував 4-м, фінішував 4-м; найшвидше коло: «Відмінна гонка і результат для команди. Сьогодні у нас був прекрасний темп, і четверте місце - це сильний результат. Минуло багато часу з тих пір, як я показував краще коло в гонці, тому класно, що сьогодні мені вдалося це зробити. Коли інженер назвав мені кращий на той момент час, я подумав: «Я зрозумів!». Мені вдалося проїхати дійсно гарне коло - я використовував всю ширину траси, і у мене все вийшло. Можливо коло вийшло навіть кращим, ніж у вчорашній кваліфікації! У минулому році ми також добре, як зараз в Бельгії, виступили в Монці. Подивимося, як будуть складатися події на наступному етапі, але ми вирушаємо в Італію з великою впевненістю в своїх силах».

 

Естебан Окон, стартував 6-м, фінішував 5-м: «Сьогодні п'яте місце було нашим, тому я радий, що зміг відвоювати його на останньому колі. Просто фантастика, що команда заробила очки за четверте і п'яте місця - ми були дуже швидкими весь уїк-енд і змагалися з топовими машинами. Я обігнав Алекса Албона на старті, але пропустив його на піт-стопі. Механіки відмінно його провели, тому ще належить з'ясувати, як так вийшло, що я виїхав позаду. Після цього довелося попрацювати, аби скоротити відставання і провести обгін. Приємно, що машина добре себе показує на трасах подібного типу, ми з оптимізмом вирушаємо в Монцу».

 

Сиріл Абітебул, керівник команди: «Сьогоднішній результат ми присвячуємо пам'яті Антуана Юбера, про який думали весь уїк-енд. Ми знали, що Спа підходить нашій машині, тому ризикували багатьма очками. Ми задоволені сьогоднішнім результатом, але повинні зберігати концентрацію. Це та ж машина, яка не увійшла в десятку кращих в Барселоні і не завжди стабільна, що не дозволяє нам на рівних боротися з конкурентами. Поліпшення стабільності - наш головний пріоритет. Гарний результат дозволив скоротити відставання від суперників в Кубку конструкторів, а краще коло Даніеля доповнило наш успіх, який став нагородою для всіх в Вірі, хто протягом кількох років напружено працював заради поліпшення силової установки. Ми трохи відсвяткуємо результат, який надав нам сил для продовження атаки на наступних етапах. Проте, ми вже зосередилися на підготовці до Монці, де має бути важливе нововведення, що стосується кваліфікації. Ми повинні якомога краще до цього підготуватися».