Renault 5 Prototype став автомобілем року

Портал Car Design News в своїй щорічній публікації Car Design Review оголосив переможця в номінації «концепт-кар року».

Журі, до складу якого увійшли шеф-дизайнери провідних автомобільних брендів, обрало Renault 5 Prototype.

Renault 5 Prototype покликаний продемонструвати бажання Renault зробити електромобілі широкодоступними по всій Європі. Renault 5 Prototype - це компактний міський автомобіль з невимовним шармом. Він продовжує традиції культової моделі Renault минулого в сучасному виконанні електромобіля.

Престижний портал Car Design News назвав Renault 5 Prototype «Концепт-каром року», обравши його на перше місце серед інших концептів, представлених з березня 2020 по березень 2021 року. Публікація Car Design Review 8 розповідає про дизайнерські знахідки минулого року і дає огляд нових тенденцій та інновацій. Renault 5 Prototype став переможцем за версією журі, до якого увійшли автомобільні експерти і шеф-дизайнери провідних автовиробників світу.

Жиль відаль, віце-президент бренда Renault з дизайну
Жиль відаль, віце-президент бренда Renault з дизайну

«R5 Prototype отримав титул "Автомобіль року "за версією Car Design News. Це має особливе значення для команди дизайнерів Renault, адже це думка видатних автомобільних експертів! Ми дуже пишаємося цим досягненням! Ми також відчуваємо особливу радість від того, як Renault 5 Prototype був прийнятий пресою і публікою, тому що дизайн кузова на серійному автомобілі буде на 90% відповідати зовнішньому вигляду Renault 5 Prototype».

Прем'єра серійної моделі на базі Renault 5 Prototype відбудеться в 2024 році.