Hyvia представляє перші водневі прототипи заправної станції та Master Van H2-Tech

  • HYVIA представляє прототип Renault Master Van H2-TECH
  • HYVIA представляє прототип водневої заправної станції:
    • Доставка екологічного водню та розвиток заправної інфраструктури;
    • Проста і безпечна експлуатація;
    • Збірка розпочнеться у Франції до кінця року.
  • Ці прототипи стануть першою практичною демонстрацією унікальної комплексної екосистеми HYVIA, в яку увійдуть рішення з виробництва і доставки екологічного водню, а також лінійка легких комерційних автомобілів з силовими установками на паливних елементах.
Девід Холдербах, генеральний директор HYVIA
Девід Холдербах, генеральний директор HYVIA

«Я з гордістю представляю наші перші водневі прототипи. HYVIA розробляє рішення водневої мобільності, адаптовані до потреб клієнтів і сучасної економіки. Ми зможемо розгорнути повну екосистему на окремих територіях і для комерційних автопарків, а також забезпечимо безвуглецеву експлуатацію транспорту. HYVIA швидко розвивається завдяки зусиллям і напрацюванням двох лідерів у своїх галузях: Renault Group та Plug Power».

alt
Прототип Renault Master Van H2-TECH

  • Master Van H2-TECH має нульовий викид CO2*, збільшений пробіг і швидкий час заправки.
  • Він підходить для бізнесу, великих замовників, автопарків та місцевих громад. Водневі силові установки особливо актуальні для легкого комерційного транспорту, так як дозволяють збільшити пробіг при перевезенні важких вантажів і активної експлуатації.
  • Master Van H2-TECH має вийти на ринок в 2022 році. Це великий фургон для перевезення товарів з об'ємом вантажного відсіку 12 м3 і пробігом до 500 км.
  • MasterVan H2-TECH оснащується системою паливних елементів потужністю 30 кВт, акумулятором на 33 кВт-год і резервуарами на 6 кг водню (4 резервуари по 1,5 кг).
  • Виробництво налагоджено у Франції:
    • Master Van випускається на заводі в Батійї.
    • інтеграція електричних і водневих систем здійснюється PVI, дочірнім підрозділом Renault Group з Грес-Арменвілье.
    • Двигун виробляється на заводі в Клеоні.
    • Систему паливних елементів почнуть збирати на заводі Renault у Франції до кінця року.
    • Водневі резервуари буде поставляти французька компанія Faurecia.

alt
Прототип водневої заправної станції
  • Воднева заправна станція HYVIA дозволяє заправитися приблизно за 5 хвилин, а сам процес не складніший заправки бензином, що серйозно розширює можливості експлуатації автомобіля. Водень може подаватися під тиском 350 і 700 бар.
  • Станція працює наступним чином:
    • водень виробляється на місці за допомогою електролізу або поставляється автоцистернами.
    • На станції водень стискається для зберігання, а потім заправляється в автомобіль.
  • При цьому пріоритетна увага приділяється безпеці - ця система відповідає всім технічним нормам.
  • Водневі заправні станції можна буде купити або взяти в оренду.
  • Збирати водневі заправні станції HYVAA почнуть у Франції на заводі Renault у Флані до кінця року.
Унікальна комплексна екосистема HYVIA
Унікальна комплексна екосистема HYVIA

Ці прототипи є першою демонстрацією комплексної екосистеми HYVIA. Вона включає в себе виробництво водню на електролітичних установках, доставку до заправних станцій, а також лінійку легких комерційних автомобілів з силовими установками на паливних елементах (Van, Chassis Cab і Citybus), яка з'явиться на додаток до акумуляторних електромобілів.

Далі заплановано випуск наступних прототипів:

  • Master Chassis Cab H2-TECH — великий фургон зі збільшеним на 19 м3 вантажним відсіком і пробігом в 250 км.
  • Master Citybus H2-TECH — міський міні автобус місткістю до 15 пасажирів з пробігом близько 300 км, який ідеально підійде в якості службового і громадського транспорту.

* Під час руху відсутній викид CO2 та інших контрольованих забруднюючих повітря речовин відповідно до вимог WLTP.

Про HYVIA
Назва HYVIA складається з двох частин - HY-drogen (англ. "водень") і VIA (лат. "дорога") - і відображає прагнення компанії прокласти новий шлях до безвуглецевої мобільності. Компанія HYVIA, створена в червні 2021 року, являє собою спільне підприємство, що належить в рівній мірі Renault Group, ключовому гравцю в автомобільній промисловості, і Plug Power, світовому лідеру в області рішень для водневих і паливних елементів. Компанія HYVIA пропонує повну, унікальну екосистему, яка включає в себе легкі комерційні автомобілі з паливними елементами, водневі заправні станції, поставки безвуглецевого водню, послуги з фінансування та обслуговування автопарків.
Про Renault Group
Renault Group знаходиться в авангарді інноваційної мобільності, яка сьогодні змінюється зсередини. Завдяки альянсу з Nissan і Mitsubishi Motors і власній унікальній експертизі в області електрифікації Renault Group, в яку входять 5 брендів-партнерів (Renault, Dacia, LADA, Alpine і Mobilize), пропонує своїм клієнтам стійкі та інноваційні рішення в області мобільності. Компанія веде діяльність більш ніж в 130 країнах, в ній працює понад 170 000 чоловік, а в 2020 році її продажі склали 2,9 млн автомобілів. Renault Group готова до боротьби на ринку і має намір здійснити амбітну трансформацію, яка принесе велику користь. В її основі лежить розробка нових технологій і послуг, а також нова лінійка ще більш конкурентоспроможних, збалансованих і електрифікованих автомобілів. Група усвідомлює екологічні проблеми сучасного світу і до 2040 року має намір досягти вуглецевої нейтральності в Європі.
Про компанію Plug Power
Plug Power є провідним світовим постачальником готових інтегрованих рішень на базі водневих паливних елементів. Plug Power поставила понад 40 000 силових установок на паливних елементах, спроектувала і побудувала 110 заправних станцій, на яких щодня можна заправляти більше 40 тон водню, і є технологічним лідером в розробці екологічних водневих рішень на базі електролізу. Plug Power працює в Європі вже більше 10 років і завоювала солідну репутацію в сфері водневого транспорту серед провідних європейських промислових компаній, логістичних операторів і автовиробників. Plug Power розгорнула кілька PEM-електролітичних установок у Німеччині, Франції, Нідерландах та Португалії. Компанія є світовим лідером за кількістю поставлених силових установок на паливних елементах для електричного транспорту. Це справжня трансатлантична компанія, яка підтримує Європейський союз в його стратегії щодо збільшення частки транспорту з нульовими викидами до 2030 року і хоче до 2024 року довести частку екологічного водню, використовуваного на транспорті, до 50%.